Almás sütik liszt nélkül, mindössze 15 perc alatt elkészíthetők és annyira finomak
Igaza van, az almás süti liszt nélkül a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás! A 15 perces elkészítési idő a tészta bekeverésére vonatkozik, a sütési idő természetesen hosszabb.
Itt van egy szupergyors recept, ami liszt nélkül, zabpehely vagy darált dió/mák alappal készül. Ez a tészta a diétákba is könnyen beilleszthető!
Szupergyors, Liszt Nélküli Almás-Zabpelyhes Süti
Ez a süti kevert tésztás, minimális előkészítést igényel, és a zabpehely adja meg a tartását (liszt helyett).
Elkészítési idő: kb. 15 perc (összekeverés)
ütési idő: kb. 35-45 perc
Hozzávalók:
Tétel | Mennyiség | Megjegyzés |
Alma | 2-3 nagyobb db | Megpucolva, lereszelve/apró kockára vágva |
Tojás | 2 db | M-es méretű |
Zabpehely | 15 dkg (kb. 1,5 bögre) | A legjobb, ha felét ledarálja, hogy stabilabb legyen az állaga (zabpehelyliszt) |
Tej/Növényi ital | 1,5 dl | Vagy joghurt, tejföl is jó |
Édesítő | Ízlés szerint | 5-8 dkg cukor, méz, vagy eritrit/xilit |
Sütőpor | 1 csomag (kb. 10 g) | |
Fűszerek | 1 teáskanál fahéj, pici só | |
Extra (opcionális) | 1 marék mazsola, durvára vágott dió |
Elkészítés Lépésről Lépésre:
- Előkészítés (5 perc):
- Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra (alsó-felső sütés).
- Vajazzon/olajozzon ki és lisztezzen (vagy darált dióval hints meg) egy kisebb (kb. 20×20 cm-es) tepsit vagy egy kerek tortaformát.
- Keverés (5-8 perc):
- A tojásokat az édesítővel habosra keverje (géppel vagy kézzel is gyorsan megy).
- Öntse hozzá a tejet/növényi italt és az olajat, keverje össze.
- Keverje össze a száraz alapanyagokat: a zabpelyhet (és zabpehelylisztet), a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.
- A száraz keveréket adja a nedveshez.
- Befejezés (2 perc):
- Keverje bele a lereszelt, jól kinyomkodott almát (ha túl vizes, megüli a tésztát!).
- Adja hozzá az extrákat (mazsola, dió).
- Öntse a masszát a formába.
- Sütés:
- Tegye az előmelegített sütőbe.
- Süsse kb. 35-45 percig. Tűpróbával ellenőrizze! Akkor jó, ha a tésztába szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.
Gondoltál, már arra, hogy milyen szép ajándék az érme?
magyarerme.hu
Plusz egy recept!
Alternatív Tipp: Diós-Almás Süti Habbal (Liszt és Zsír Nélkül)
Ha igazi, könnyed piskótát szeretne liszt nélkül, a darált dió/mák tökéletes alap!
Hozzávalók (Tészta):
- Tojásfehérje | 4 db
- Édesítő | 4 ek eritrit/cukor
- Darált dió vagy darált mák | 10 dkg
Elkészítés:
- Verje fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd adja hozzá az édesítőt.
- Forgassa bele óvatosan a darált diót/mákot.
- Egy szilikonformában vagy sütőpapíros tepsiben elterített reszelt alma (fahéjjal ízesítve) tetejére kanalazza a diós habot.
- Süsse 170 °C-on kb. 25-30 percig. Ez a változat extrán könnyű és levegős lesz.
Fprrás: recipes