Almás sütik liszt nélkül, mindössze 15 perc alatt elkészíthetők és annyira finomak

Almás sütik liszt nélkül, mindössze 15 perc alatt elkészíthetők és annyira finomak

Igaza van, az almás süti liszt nélkül a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás! A 15 perces elkészítési idő a tészta bekeverésére vonatkozik, a sütési idő természetesen hosszabb.

Itt van egy szupergyors recept, ami liszt nélkül, zabpehely vagy darált dió/mák alappal készül. Ez a tészta a diétákba is könnyen beilleszthető!

Szupergyors, Liszt Nélküli Almás-Zabpelyhes Süti

Ez a süti kevert tésztás, minimális előkészítést igényel, és a zabpehely adja meg a tartását (liszt helyett).

Elkészítési idő: kb. 15 perc (összekeverés)
ütési idő: kb. 35-45 perc

Hozzávalók:

TételMennyiségMegjegyzés
Alma2-3 nagyobb dbMegpucolva, lereszelve/apró kockára vágva
Tojás2 dbM-es méretű
Zabpehely15 dkg (kb. 1,5 bögre)A legjobb, ha felét ledarálja, hogy stabilabb legyen az állaga (zabpehelyliszt)
Tej/Növényi ital1,5 dlVagy joghurt, tejföl is jó
ÉdesítőÍzlés szerint5-8 dkg cukor, méz, vagy eritrit/xilit
Sütőpor1 csomag (kb. 10 g)
Fűszerek1 teáskanál fahéj, pici só
Extra (opcionális)1 marék mazsola, durvára vágott dió

Elkészítés Lépésről Lépésre:

  1. Előkészítés (5 perc):
    • Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra (alsó-felső sütés).
    • Vajazzon/olajozzon ki és lisztezzen (vagy darált dióval hints meg) egy kisebb (kb. 20×20 cm-es) tepsit vagy egy kerek tortaformát.
  2. Keverés (5-8 perc):
    • A tojásokat az édesítővel habosra keverje (géppel vagy kézzel is gyorsan megy).
    • Öntse hozzá a tejet/növényi italt és az olajat, keverje össze.
    • Keverje össze a száraz alapanyagokat: a zabpelyhet (és zabpehelylisztet), a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.
    • A száraz keveréket adja a nedveshez.
  3. Befejezés (2 perc):
    • Keverje bele a lereszelt, jól kinyomkodott almát (ha túl vizes, megüli a tésztát!).
    • Adja hozzá az extrákat (mazsola, dió).
    • Öntse a masszát a formába.
  4. Sütés:
    • Tegye az előmelegített sütőbe.
    • Süsse kb. 35-45 percig. Tűpróbával ellenőrizze! Akkor jó, ha a tésztába szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.

Gondoltál, már arra, hogy milyen szép ajándék az érme?
magyarerme.hu

Plusz egy recept!

Alternatív Tipp: Diós-Almás Süti Habbal (Liszt és Zsír Nélkül)

Ha igazi, könnyed piskótát szeretne liszt nélkül, a darált dió/mák tökéletes alap!

Hozzávalók (Tészta):

  • Tojásfehérje | 4 db
  • Édesítő | 4 ek eritrit/cukor
  • Darált dió vagy darált mák | 10 dkg

Elkészítés:

  1. Verje fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd adja hozzá az édesítőt.
  2. Forgassa bele óvatosan a darált diót/mákot.
  3. Egy szilikonformában vagy sütőpapíros tepsiben elterített reszelt alma (fahéjjal ízesítve) tetejére kanalazza a diós habot.
  4. Süsse 170 °C-on kb. 25-30 percig. Ez a változat extrán könnyű és levegős lesz.

Fprrás: recipes